Speedzone

4-ből 4: Kiss Norbert fantasztikusan kezdte a 2024-es Kamion EB szezont!

4-bol_4_kiss_norbert_fantasztikusan_kezdte_a_2024-es_kamion_eb_szezont.png

Akárcsak szombaton, vasárnap is megszerezte az első rajthelyet és mindkét futamot megnyerte Kiss Norbert, a Révész Racing versenyzője, a gyorsasági kamion Európa-bajnokság misanói szezonnyitóján.

A címvédő és ötszörös Európa-bajnok ezzel pályafutása során harmadszor diadalmaskodott egy hétvégén négy futamból négyet megnyerve, ami a kontinensbajnokság történetében mindössze ötödször fordult elő.

A 39 éves szombathelyi pilóta a szombati két szabadedzésen is a leggyorsabb volt, így senki sem tudta megszorítani egész hétvégén a sorozat hivatalos honlapja szerint.

A szombati pole pozíció és két futamgyőzelem után Kiss Norbert a vasárnapi időmérőn is a leggyorsabbnak bizonyult, majd az első, 12 körös versenyen rajt-cél győzelmet aratott.

4-bol_4_kiss_norbert_fantasztikusan_kezdte_a_2024-es_kamion_eb_szezont_1.png

Ez volt pályafutása 200. dobogós helyezése a kamion Európa-bajnokságon.

A második, részben fordított rajtrácsos futamot a szabályok értelmében Kiss a nyolcadik pozícióból kezdte, de gyorsan feljött a hatodik, majd az ötödik helyre, és néhány körrel később már negyedik volt.

Egy ritkán látható manőverrel egyszerre két riválisát is megelőzte ugyanabban a kanyarban, majd a nyolcadik körben átvette a vezetést és meg is tartotta a futam végéig.

A bejegyzés trackback címe:

https://speedzone.blog.hu/api/trackback/id/tr2718415655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Elrejtés
süti beállítások módosítása