Speedzone

Egy ikonikus név tér vissza a motorsport világába
Sokféle kategóriában elérték a sikereket a múltban, legyen szó az IndyCarról, a Le Mans-i 24 óráról, a Forma–1-ről, a Can-Am sorozatról vagy akár a Formula 3000-ről.

egy_ikonikus_nev_ter_vissza_a_motorsport_vilagaba.png

Az új partnerséget csütörtökön, még a most következő Tokiói E-Prix előtt jelentették be. Az új csapat már akár a következő évben, azaz 2025-ben is csatlakozhat az elektromos sorozathoz.

A Lola Cars szinte szinonimája a motorsportnak és az autóversenyzésnek. 

A márkát eredetileg 1958-ban alapította Eric Broadley.

A brit vállalat 2012-ben csődöt jelentett és gyakorlatilag megszűnt létezni.

egy_ikonikus_nev_ter_vissza_a_motorsport_vilagaba_1.png

Ezt követően egy másik brit üzletember, Till Bechtolsheimer 2022-ben megvásárolta a Lola nevet és a hozzá tartozó maradványokat, hogy visszahozza a márkát a motorsportba.

Ennek pedig most sikerült is, részben a Yamaha cég támogatásának köszönhetően.

Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a Yamaha Motor Company oldalán beléphetünk a Formula E-be – mondta Bechtolsheimer, aki egyébként maga is versenyzik az IMSA-ban sportautókkal.

Az, hogy az egyik leginnovatívabb gyártó minket választott partnerének ehhez a rendkívül fontos projektben, jól mutatja, milyen erős csapatot építünk itt a Lolánál.

A bejegyzés trackback címe:

https://speedzone.blog.hu/api/trackback/id/tr318413815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Elrejtés
süti beállítások módosítása