Speedzone

Verstappen szerint: Nem passzolna a Red Bullhoz egy 42 éves versenyző
Fernando Alonso esetleg a Red Bull csapatában? Az utóbbi időben történtek fényében még ez a lehetőség sem teljesen kizárt, azonban amikor a holland Max Verstappent ezzel a lehetőséggel kapcsolatban faggatták, próbált higgadtnak maradni.

verstappen_szerint_nem_passzolna_a_red_bullhoz_egy_42_eves_versenyzo.png

Korábban terjedt a hír, hogy Christian Horner szívesen látná Fernandót a csapatában, akár Perez, akár Verstappen helyére, ha az utóbbi esetleg távozna a csapatban kialakult belső konfliktusok miatt.

A spanyol versenyző jelenlegi szerződése a szezon végén lejár az Aston Martinnál. Ha felkínálódna neki egy lehetőség a Red Bullnál, ami azonnali sikereket ígérne, bizonyára komolyan fontolóra venné azt. A The Race beszámolója szerint keményen küzd ezért, hogy esélye legyen a legjobb csapathoz csatlakozni a következő szezonban.

Ugyanakkor Verstappen nem volt teljesen lelkes az ötlettől, amikor felmerült, és hangsúlyozta, hogy a Red Bull általában saját neveltjeit részesíti előnyben. „Nem érdekel, ki a csapattársam. Megmondtam ezt a csapatnak. Mindig hiszek magamban, és úgy érzem, én vagyok a főnök” – mondta határozottan a holland pilóta.

„Ha engem kérdeznek, furcsának találnám, ha egy 42 éves versenyzőt igazolnánk le. A Red Bull mindig saját tehetségeket nevel ki. Persze jól kijövök Fernandóval, nem az a gond, csak közben a csapat jövőjét is figyelembe kell vennünk. De végül is rajtuk múlik, ki ül a volán mögött” – utalt a csapatvezetésre Verstappen.

A háromszoros bajnokot leginkább a Mercedeshez kötik, és Toto Wolff, a csapatfőnök nyíltan jelezte az érdeklődését Verstappen iránt, mondván, „örömmel” látná náluk. Erre Verstappen csak annyit mondott, hogy érti Wolffot, hiszen nem lehet figyelmen kívül hagyni őt a pilótapiacon.

„Nem tehet mást. Megértem, miért teszi. Nem hagyhatnak figyelmen kívül. Még a Red Bull előtt tárgyaltunk a Mercedesszel. Akkor azt mondták, ezt és ezt kell tennem a siker érdekében. Úgy gondolom, már bebizonyítottam, hogy mit tudok. Engem akarnak az autójukban, ami érthető. Bár néhány évvel ezelőtt feszültség volt közöttünk és a Mercedes között…” – idézte fel a 2021-es kiélezett szezont Verstappen.

„Most azonban nem az a kérdés, hogy máshol kellene versenyeznem. Ráadásul jelenleg a Mercedes autója nem a legjobb. Most a Red Bull a leggyorsabb.”

Verstappen jövőjéről érdekes módon eltérően nyilatkoztak nemrég a csapat vezetői.

A bejegyzés trackback címe:

https://speedzone.blog.hu/api/trackback/id/tr2818374005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Elrejtés
süti beállítások módosítása